Cele mai simple dulciuri(si rapide) TORT DIPLOMAT - 0,5l lapte, 0,5l frisca, 6 galbenusuri,300g zahar,30g gelatina,1 plic praf de budinca de vanilie sau frisca,1 pachet mare cu piscoturi de sampanie, fructe preferate(portocale,kiwi,ananas,capsune,banane,etc).Se freaca galbenusurile cu zaharul 2-3 minute,se dizolva praful de budinca in putin lapte si se adauga peste galbenusuri;se toarna si laptele si se pune la fiert pe baie de aburi(nu direct pe foc) amestecand continuu pana se ingroasa ca o
budinca.Se da deoparte si se acopera cu un prosop de hartie ca sa nu se formeze
coaja.Se bate frisca,apoi se dizolva gelatina in putina apa rece, dupa care se topeste pe baie de aburi si se adauga in crema calda si se amesteca bine;se adauga frisca si se amesteca usor.O cratita cu fundul mai larg se tapeteaza cu o folie de celofan pe toata
suprafata.Se aseaza feli de fructe inclusiv pe peretii vasului(de stiut ca fundul vasului va fi partea de deasupra a tortului si deci fructele aranjate vor deveni in final ornamentele
tortului.Se toarna usor crema intr-un strat de 3-4 cm.grosime,dupa care se acopera cu un rand de piscoturi dar nu pana la marginea vasului,ca sa patrunda crema care tine tortul.Peste piscoturi se aseaza cubulete de fructe,apoi crema,iar piscoturi si tot asa pana se termina crema.Totul se icheie cu un rand de piscoturi care va deveni fundul
tortului.Se acopera cu celofan si se pune la rece in frigider cel putin 6 ore.Inainte de servire se inlatura celofanul de peste piscoturi ,se pune platoul si se intoarce vasul pentru ase aseza tortul;se inlatura celofanul si...Pofta buna!!!
TORT TIRAMISU
-6 galbenusuri,500g.mascarpone,250g.frisca dulce,1 esenta vanilie,7 linguri zahar,50ml.lapte sau vin alb,3 lingurite nes,3 lingurite zahar pudra,3 lingurite apa fierbinte,1-2 pachete piscoturi de sampanie,500ml.cafea concentrata,50ml.coniac
-Intr-un vas punem galbenusurile(si un praf de sare),zaharul si cateva picaturi de esenta de vanilie si mixam pana obtinem o spuma
albicioasa.Se adauga laptele sau vinul si se mai mixeaza
putin.Se pune vasul deasupra unei cratite cu apa clocotinda si se amesteca cu un tel pana se ingroasa(cam 15minute).Se lasa apoi la
racit.Se bate bine frisca.Intr-o cescuta se pun cele 3 lingurite de nes,apa si zaharul si se amesteca pana la dizolvarea nesului si a zaharului.Intr-un bol se mixeaza branza mascarpone pana devine ca o crema,apoi se adauga compozitia de galbenusuri care trebuie sa fie rece,se mixeaza,se pune si nesul si se mixeaza si la urma, frisca.
Asamblarea tortului se face dupa preferinta fiecaruia,inmuind foarte usor piscoturile in cafeaua amestecata cu coniacul.Dupa asamblare se pune tortul la frigider,cel mai indicat pana a doua zi pentru itrepatrunderea aromelor si intarirea cremei.