Este o dulceata incredibil de parfumata si delicata si o varianta perfecta pentru binecunoscuta dulceata de trandafiri!
Ingrediente:
200 grame petale bujori
1 l apa
1kg zahar
2 lamai
Mod de preparare:
Se trec bujorii prin jet de apa rece, dupa care se lasa la
zvantat.Se rup cu grija petalele de bujori si se aseaza intr-un bol si se mai trec printr-un jet de
apa.Se scurg printr-o strecutatoare si se pun din nou in
bol.Se stoarce zeama de la lamai si se toarna peste petale,apoi se "framanta" usor petalele cu zeama de lamaie astfel incat sa vina toate in contact cu ea.In felul acesta,culoarea petalelor va ramane intacta.
Se introduce in frigider bolul cu petale de bujori si se lasa la rece 1 ora.
Intre timp, se fierbe apa cu zahar, pana se leaga
siropul.Se adauga petalele de bujori,
moment in care dulceata capata o superba culoare roz si un parfum
delicat.Se fierb pana ce siropul este din nou legat.
Se toarna fierbinte in borcane sterilizate, se pun capacele si se intorc borcanele cu fundul in sus pentru 10 min., dupa care se pot aseza in pozitia normala, cu capacul in sus (acest procedeu asigura formarea vidului).
Multi pupici!
Dulceata,eu am facut-o doar cu jumate din cantitati,nestiind daca va fi parfumata,dar a iesit o minunatie.Spor la bucatarit!Pupici!
Nu am stiut ca poti face dulceata din bujori!