Blat: 5 oua,50ml.ulei,4 linguri zahar pudra(eu am folosit un plic cu zahar pudra vanilinat de 80g. Dr.Oetker),3 linguri faina,1/2 pliculet praf de copt,esenta dorita de fiecare.
Se bat spuma albusurile,se adauga zaharul pudra si se bate in cintinuare,pana la dizolvarea completa a zaharului si obtinerea unei spume tare si
sticloasa.Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si un praf de sare si faina cu praful de
copt.Se amesteca usor pana la omogenizare.Compozitia se toarna in forma de tort,tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit,30 de minute.
Crema: 1 plic crema de capsuni Dr.Oetker,1 plic crema fructe de padure Dr.Oetker,1 cutie mascarpone,1 iaurt de capsune 330g.,8 linguri de zahar(4+4),750ml.lapte,1plic de gelatina Dr.Oetker,600g. frisca batuta(500g. pentru crema,100g. pentru ornare)
Crema de capsune se fierbe conform instructiunilor de pe
plic.Se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata in 50ml.apa
rece.Se amesteca bine pana la topirea completa a
gelatinei.Se adauga crema de mascarpone(la temperatura camerei),apoi iaurtul si se amesteca
bine.Se adauga crema(spuma)de fructe de padure,preparata cu lapte rece(fara fierbere),se amesteca usor,apoi frisca batuta.
Blatul rece se taie in trei felii pe orizontala.Fiecare felie se taie in cercuri(inele)concentrice late de 2cm. Eu am obtinut 4 inele,plus mijlocul.
Asamblarea tortului: folosim forma de tort cu inel detasabil,pe care o tapetam si fundul si peretii cu hartie de copt.Asezam primul inel de blat,cel mai mare,apoi inelul 3 si mijlocul.Intre inele turnam crema cu ajutorul unui pos,la grosimea(si inaltimea)blatului.Asezam peste primul strat de crema inelul 2,iar peste celalalt strat de crema,inelul 4.Intre inele(peste inelul 1,3 si mijloc)turnam iar crema.Continuam in acest mod,pana la terminarea celor trei blaturi,taiate in cercuri concentrice.Tortul se da la rece pentru cateva ore,pentru a se intari crema.Scos din frigider,se inlatura inelul formei,se indeparteaza hartia de copt si fara nicio grija se intoarce tortul pentru a-i indeparta hartia de pe
fund.Se aseaza tortul pe platou si se orneaza dupa bunul plac.
Stomacelul,-sunt sigura-ca nu-i de acord cu tine!
Felicitari pentru fericita doamna care le detine!