Reteta este simpla...aspicul este unul obisnuit(racitura,piftie) facut din carne de pui.Pentru siguranta se pune un pliculet in plus de gelatina.Dupa golirea de continut(intotdeauna pe la baza sau fund)cojile se clatesc cu apa si se pun la scurs cu spartura pe un prosop de hartie doar pentru cateva secunde.Urmeaza ornarea peretilor cu frunzulite de marar si patrunjel cu ajutorul unei scobitori...peretii fiind umezi, frunzulitele se vor lipi foarte usor.Lasam apoi 1-2 minute sa se zvinte cojile si frunzulitele sa ramana bine fixate...Turnam usor aspic(nu fierbinte) pana la jumatatea cojii dupa care introducem legumele(morcov,albitura)si carnea taiate bucatele mai mici...pentru aspect eu pun si boabe de porumb si mazare(fierte).Se completeaza apoi cu aspic pana la gura sparturii si se dau la rece sa se intareasca aspicul...se indeparteaza coaja... si... POFTA BUNA!!!
O carte de bucate deosebita, cu multe idei originale si frumos ilustrata!
De Paste sigur am sa fac oua aspic si poate mai trag cu ochiul si la altceva...
La multi ani 2014 ! Am facut si eu piftie in coji de oua inspirata de aici .La inceput au fost sceptici dar la final am fost felicitata ! Multumesc pentru idee !
Multumesc frumos pentru aprecieri,draga mea,insa ideea nu-mi apartine,am preluat-o de pe un site web rusesc!Continutul aspicului si forma il fac foarte apetisant!
Multumesc frumos!Este un aspic obisnuit cu carne de pasare,dar aspectul,ii imprima,parca,un gust mai bun!
Draga Daniela,doar ti se pare ca ti s-a terminat rabdarea...Tu esti o femeie puternica,sunt convinsa,mai ales ca ai si sprijinul(si toata dragostea)sotului!
Numai ganduri bune,iti doresc!Te pup!
Minunata idee am mai vazut la cineva care nu a divulgat secretul formei.....am cautat pe internet si am gasit pe cineva care folosea acelasi procedeu pt oua de ciocolata cu diverse umpluturi. Multumim pt informatii ! Sigur vom incerca si noi !
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.