(fara strop de grasime)
-200g.faina,4 oua,1 lingurita praf de copt,2 linguri miere,100g.zahar,4 linguri apa,un praf de sare.
-Se mixeaza ouale cu zaharul si mierea(am inlocuit mierea cu o lingura de zahar)si un praf de sare pana se dubleaza volumul si se deschid la culoare(cu cat se mixeaza mai bine,cu atat vor fi clatitele mai pufoase).Se adauga praful de copt dizolvat in cele 4 linguri de apa si si faina treptat,mixand in continuare pana la omogenizarea
completa.Se obtine o pasta de consistenta unei smantani,
pufoasa.Se da compozitia pentru o ora la frigider,acoperita cu folie
alimentara.Se pune la incins o tigaie de teflon,la foc mic,fara a fi unsa si se toarna cu polonicul din compozitie.Nu se misca tigaia pentru ca pasta isi ia singura forma rotunda.Cand apar primele besicute pe suprafata clatitei,se intoarce pe cealalta parte cu ajutorul unei spatule de lemn(nemetalica).Ambele fete trebuie sa fie netede si maronii,iar marginea de culoare deschisa.
Se consuma ca atare,reci sau calde...sau unse cu sirop de artar,ciocolata,dulceata,creme,miere.
Isi pastreaza prospetimea(ramanand pufoase)pana la 2-3 zile,acoperite cu folie alimentara!
Respect pentru iscusinta desavarsita a bucataresei...
Pupici!