-Am caramelizat 200g.zahar in loc de 150g.pentru a avea mai mult sirop. -feliile de mere le-am pus peste crema de zahar ars dupa ce am scos-o din cuptor si apoi compozitia de blat. -tortul este un deliciu...foarte insiropat!
Super !!
Am si eu o intrebare : caramelizezi zaharul, pui felii de mar, adaugi crema si coci . Iese crema de zahar ars. Mai pui un strat de felii subtiri de mar si adaugi compozitia de blat. Dai la cuptor.
Cand montezi tortul, de fapt, il rastorni ? Blatul va fi jos, apoi crema de zahar ars si feliile de mere caramelizate la suprafata ?? Sosul acela este absorbit de blat in intregime ? :) Multumesc !!
Nu,draga mea!Dupa caramelizarea zaharului adaug crema si coc si apoi asez feliile de mar(eu le-am presarat cu un plic de praf de capucino,nu ma prea impac cu aroma de scortisoara)peste care torn compozitia de blat.Dupa coacere pun o farfurie peste blat si rastorn tortul,lasand vasul peste tort pana la racire si chiar 2-3 ore in plus pentru a-i permite blatului sa absoarba tot siropul!Este un deliciu,te asigur!
Pupici!
Si eu il fac dar observ ca tu pui mere suprapuse( mai multe straturi) eu pun doar unul. Voi incerca si asa. Deasupra pun frisca si rad ciocolata, dar cred ca e f. bun si cu alte fructe ca decoratiuni. Pofta buna !
Multumesc frumos!Tot un singur rand de mere am pus si eu,dar situat intre crema si blat!Alteori pun intai mere in cratita si le coc in cuptor si apoi adaug compozitia de tort!
La tortul cu mere pun intai compozitia de crema si o coc pana se incheaga,asez feliile de mere si apoi compozitia pentru blat!Cand fac tortul simplu,torn compozitia pentru crema peste zaharul caramelizat si apoi compozitia de blat care este asemanatoare cu cea de pandispan(4 linguri zahar,4 linguri faina,4 oua si 1 lingura de ulei)!La tortul simplu iese mai fina crema de zahar ars decat la cel cu mere,imi place mai mult!
Tocmai am auzit zilele trecute la tv ca din cauza preturilor piperate la miei,se vor scoate pe piata pentru masa de Paste...IEPURI!Deci putem spune,in acest caz,ca iepurele este...oaie! :)))
tortul il fac de peste 2o de ani ,si cu frisca si fara...dar cu mere intregi si cu frisca si fara cu zahar pudra,cand il fac cu elii de mere il fac in tava dreptunghiulara ,f bun
Cu mere intregi il face si cumnata mea,eram si eu hotarata sa-l fac la fel,dar nu mi-a placut gustul/aroma merelor si nu am vrut sa folosesc scortisoara sau alte mirodenii,asa ca am recurs la felii foarte subtiri(0,5cm.)!
Chiar am de gand sa-l fac si eu , in wknd.
Eu l-am incercat in luna mai, dar cu mere coapte intregi, in interiorul carora care am bagat miez de nuca.
Iar zilele trecute am mancat undeva mar copt care avea in interior bucatele mici-mici de gutuie.... A fost DIVIN de-a dreptul!!!
Multumesc pentru reteta si fotografiile postate,ele mi-au dat curajul si imboldul de a-l prepara!Ne-a placut tuturor foarte mult,am savurat fiecare bucatica!
Eu l-am facut pentru prima oara si am gresit ca am taiat merele prea subtiri si din cauza asta nu s-au prea simtit in tort,dar rezultatul final a cucerit pe toata lumea!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.