Multumesc frumos!Reteta o gasesti scrisa in albumul "aperitive_gustari",ca raspuns Andrutei!...dar stai,am sa incerc sa dau copi si poate reusesc sa ti-o aduc aici...
Iata,am reusit!
In primul rand,am folosit o tigaie Tefal cu diametrul fundului de 24cm.Spun asta pentru ca am pregatit compozitia pentru 3 clatite.Aluatul l-am facut din 2 oua,100ml.lapte,150ml.apa minerala(asa imi par mie mai pufoase),60ml.ulei(atat are cescuta in care am turnat uleiul),sare dupa gust,faina cat sa obtii un aluat de consistenta unei smantani mai subtire.Am impartit aluatul in trei castronele:intrunul am pus 4 cubulete de spanac(din comert,spanac portionat congelat),am mixat bine pentru a se sfarima bine spanacul si a se uniformiza culoarea si faina pentru obtinerea unui aluat obisnuit de clatite.In al doilea castronel am pus suc de morcov,o cescuta de 60ml.si faina.In cel de-al treilea am pus o lingurita plina cu sfecla rosie fiarta si suc si faina.In toate trei am potrivit de sare si pentru ca am avut un rest de seminte de floarea soarelui si niste susan,le-am pus si pe acestea.Am incins tigaia,am luat-o de pe foc,am uns-o cu un strop de ulei de teama sa nu se lipeasca(voiam sa evit un esec),dar acum spun ca nu era nevoie si am inceput sa torn din compozitii in fasii,una verde(stratul este cu putin mai gros ca la o clatita obisnuita),una rosie,una portocalie si iar verde,rosie,portocalie.Am pus tigaia pe foc si am copt clatita ca pe cea obisnuita,pe ambele parti.Dupa racire le-am umplut cu pasta de morcov,maioneza,usturoi si gelatina
(una),cu crema de branza de vaci,ceapa,chimen,ulei,gelatina(a doua)si pasta de ton maruntit cu ceapa,castravete in otet,un ou fiert,unt,gelatina(a treia).Gelatina,un pliculet Dr.Oetker,am diluat-o cu 100ml.apa pe aburi si am impartit-o intre cele trei paste.Am sa fac un album cu poza clatitei inainte de rulare,imediat ce am scos-o din tigaie!
Carmen, saru-mana !! Gata, m-am luminat !!!
E fantastica ! ESTI fantastica !! Nu ma satur privindu-ti preparatele si aranjamentele.
Inca o intrebare: cand ai inceput s-o rulezi, ai rulat-o de la verde spre galben, asa-i ?? Nu din capatul asta, unde-s toate culorile..
Da,da,cu dungile pe orizontala,exact ca in foto 4707!Daca o rulezi din partea cu toate culorile,cand tai rulada,vei avea felii intr-o singura culoare,doar verzi,rosi,portocalii!
Inainte de a vedea albumul asta, am desenat "schita" pe o hartie, urmand instructiunile tale. Apoi am realizat ca si directia in care rulezi e cu dichis....
Multumesc frumos,Marius!Reteta o gasesti explicata pe larg in albumul aperitive_gustari,ca raspuns Andrutei!...tocmai ce am scris-o!Daca ai vreo nelamurire,poti sa ma intrebi,te ajut cu placere!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Iata,am reusit!
In primul rand,am folosit o tigaie Tefal cu diametrul fundului de 24cm.Spun asta pentru ca am pregatit compozitia pentru 3 clatite.Aluatul l-am facut din 2 oua,100ml.lapte,150ml.apa minerala(asa imi par mie mai pufoase),60ml.ulei(atat are cescuta in care am turnat uleiul),sare dupa gust,faina cat sa obtii un aluat de consistenta unei smantani mai subtire.Am impartit aluatul in trei castronele:intrunul am pus 4 cubulete de spanac(din comert,spanac portionat congelat),am mixat bine pentru a se sfarima bine spanacul si a se uniformiza culoarea si faina pentru obtinerea unui aluat obisnuit de clatite.In al doilea castronel am pus suc de morcov,o cescuta de 60ml.si faina.In cel de-al treilea am pus o lingurita plina cu sfecla rosie fiarta si suc si faina.In toate trei am potrivit de sare si pentru ca am avut un rest de seminte de floarea soarelui si niste susan,le-am pus si pe acestea.Am incins tigaia,am luat-o de pe foc,am uns-o cu un strop de ulei de teama sa nu se lipeasca(voiam sa evit un esec),dar acum spun ca nu era nevoie si am inceput sa torn din compozitii in fasii,una verde(stratul este cu putin mai gros ca la o clatita obisnuita),una rosie,una portocalie si iar verde,rosie,portocalie.Am pus tigaia pe foc si am copt clatita ca pe cea obisnuita,pe ambele parti.Dupa racire le-am umplut cu pasta de morcov,maioneza,usturoi si gelatina
(una),cu crema de branza de vaci,ceapa,chimen,ulei,gelatina(a doua)si pasta de ton maruntit cu ceapa,castravete in otet,un ou fiert,unt,gelatina(a treia).Gelatina,un pliculet Dr.Oetker,am diluat-o cu 100ml.apa pe aburi si am impartit-o intre cele trei paste.Am sa fac un album cu poza clatitei inainte de rulare,imediat ce am scos-o din tigaie!
Cred,ca este tare gustoasa!
E fantastica ! ESTI fantastica !! Nu ma satur privindu-ti preparatele si aranjamentele.
Inca o intrebare: cand ai inceput s-o rulezi, ai rulat-o de la verde spre galben, asa-i ?? Nu din capatul asta, unde-s toate culorile..
O seara buna,Bogdan!