Ingrediente: 300g.faina,3 linguri zahar + 3-4 linguri zahar pudra pentru crema,3 oua,3 linguri gem gutui,2 linguri fulgi nuca cocos,1 lingura mac,1 praf de copt,1 esenta de vanilie,100ml.ulei,300ml.apa minerala,300ml.lapte +500ml.lapte pentru crema,1 plic praf pentru crema caramel dr.Oetker,un praf sare,200ml.frisca dulce
PREPARARE:se separa ouale;se mixeaza galbenusurile cu zaharul si praful de sare pana se
albesc.Se adauga gemul,macul,nuca de cocos,uleiul,praful de copt,apoi laptele si apa minerala si se mai mixeaza cateva
secunde.Se adauga faina si se mixeaza pana la omogenizare,apoi albusul batut spuma care se omogenizeaza usor cu o
spatula.Se obtine un aluat de consistenta unei smantani
spumoase.Se incinge o tigaie de teflon cu fund dublu,se unge cu ulei(numai pentru prima clatita) si se toarna un polonic din compozitie,se intinde pe tot fundul si se prajesc pe ambele parti,la foc mic.Clatitele ies foarte pufoase.
Crema se prepara conform indicatiilor de pe plic si cand este rece se amesteca cu frisca batuta.
Dupa racirea clatitelor,se trece la asamblarea tortului.
*Observatie:tigaia mea are diametrul de 25cm.si mi-au iesit 12 clatite.La tort am pus doar 7,pentru atat mi-a ajuns crema.
Multumesc mult,Ninu!
Cat despre mancare, indiferent ce as face, pun pe mine.
Hainele ne sunt si noua cam fixe,dar noi(eu si sotul)dam vina pe lipsa de miscare si nu pe mancare. :))Adevarul este ca pana in 2013 mergeam frecvent in drumetii si faceam multe drumuri la tara,eram destul de activi.Acum insa...ne resimtim,pasii ne sunt mai greoi,eu,trec cu ochii inchisi prin dreptul oglinzii! :))
FELICITARI!
Desigur,se consuma repede,dar cu bucurie si multumire...urari de bine!