-Blatul: 6 linguri zahar,6 oua,2 linguri faina,2 linguri cacao,2 linguri pesmet fin,zeama de la o jumatate de lamaie.
Se mixeaza zaharul gu galbenusurile pana se obtine o crema
albicioasa.Se adauga zeama de lamaie si esenta de rom si se
mixeaza.Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare.Intr-un vas se amesteca faina,pesmetul si cacaoa pana la omogenizare,sa nu ramana cocolosi de cacao sau faina.Peste crema de galbenusuri se adauga 1/3 din acest amestec si cateva linguri de albus,amestecand usor pana la
incorporare.Se repeta la fel si cu restul prafului si al spumei de albus.Compozitia rezultata se toarna in tava unsa si tapetata si se coace la foc modiu.
-Crema: 500ml.frisca lichida,500g.iaurt gras,3 linguri zahar pudra,1 plic gelatina
Se dizolva gelatina in 100ml.apa pe baie de abur(nu se fierbe).Se amesteca iaurtul(la temperatura camerei)cu zaharul si se toarna putin cate putin peste gelatina calduta,pana la
omogenizare.Se bate frisca si se adauga peste iaurt.
-Sirop pentru blat: 150g.zahar,1 pahar cu apa,2 lingurite cu nes.
-Glazura de ciocolata: 8 linguri zahar pudra,4 linguri cacao,3 linguri lapte,1 lingura miere,1 lingura ulei,50gr.unt.
Se amesteca toate ingredientele,mai putin miere si se fierb pe baie de abur pana ce compozitia devine
consistenta.Se adauga si mierea si se amesteca,luand vasul de pe foc.
-Blatul se imparte in trei
foi.Se insiropeaza primul blat,se pune jumate din cantitatea de crema,se aseaza al doilea blat,se insiropeaza si se toarna restul de
crema.Se pune al treilea blat,se insiropeaza si se lasa 30 de minute sa se umecteze uniform.Glazura se toarna calduta(nu fierbinte)peste blat,fara a o atinge cu vreo ustensila de intindere,pentru a nu-si pierde
luciul.Se da la rece pentru cel putin 3 ore,sa se intareasca crema.
Numai bine!
yami yami!!!
Este foarte buna si datorita pesmetului din blat,care se insiropeaza mult mai bine si usor!
Paste fericit,si multa sanatate soacrei tale!