Ingrediente
• 1 bucata Ementaler (cam 300g)
• 150g sunca presata
• o jumatate ardei gras rosu
• 2 oua fierte tari
• 100g branza topita
• 100g unt moale
• o ceapa mica
• 4 catei de usturoi
• patrunjel verde
• sare
• piper
Mod de preparare
Rulada are un gust mai special cu Ementaler, dar se poate face si cu cascaval Hohland Clasic, o bucata de 300g.(asa cum am folosit eu)
Cum procedam: bucata de cascaval o introducem intr-un vas cu apa clocotita, cu ambalaj cu tot, asa cum este ea, in vid. Acoperim vasul si lasam 15-20 minute.
In acest timp pregatim umplutura. Amestecam intr-un bol sunca taiata cubulete, ardeiul gras tot cubulete,la fel si ouale, ceapa si usturoiul tocate fin, patrunjelul tocat marunt, branza topita si untul moale. Condimentam dupa gust cu sare si
piper.Se pot adauga si cateva masline negre tocate.
Asezam pe masa o folie alimentara sau un celofan, scoatem cascavalul din ambalaj si il intindem cu ajutorul unui sucitor, pana obtinem o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 0,5 cm. Deasupra adaugam umplutura, o intindem uniform si rulam cu ajutorul foliei. Rulada trebuie lasata la rece 5-6 ore si apoi se taie feliute.
O seara frumoasa!
Multumesc,Monica!Pupici!
Pupici!
Branza de vaci la galetusa de la Lidl,este nelipsita din frigiderul meu...cu ea am facut si pasca...este excelenta,foarte gustoasa si se lucreaza foarte bine!
mie imi plac preparatele tale, te apreciez mult!