Se numeste prajitura inteligenta pentru ca dintr-un aluat moale pe care il punem intr-o tava la cuptor iese o prajitura care isi separa singura blaturile si crema in cuptor. Nici eu nu am crezut pana nu am incercat sa o fac. Ingrediente • 8 oua • 250 gr margarina rama • 225 gr faina • 2 linguri de apa • 1 litru lapte caldut • 2 pliculete de zahar vanilat • 250 gr zahar tos • 1 esenta de vanilie • zahar pudra pentru pudrat Mod de preparare reteta Prajitura inteligenta Se separa galbenusurile de ou de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul vanilat, zaharul tos si apa, pana cand se dizolva de tot zaharul. In compozitia aceasta adaugam margarina pe care o topim 1 minut in cuptorul cu microunde si o lasam la racit dinainte. Omogenizam compozitia bine, adaugam esenta de vanilie, adaugam faina, laptele caldut, si albusurile de ou pe care le-am batut spuma. Ungem o tava de cca 30/24 cm cu margarina si o tapetam cu faina. Turnam compozitia obtinuta in tava, si o bagam la cuptor pentru cca 1 ora la 150 grade pe gratarul din mijloc.
Foarte gustoasa si rapida aceasta prajitura! Are insa si un neajuns. Dispare repede de pe farfurie. Am incercat odata si varianta cu ciocolata dar nu stiu ce am gresit ca nu a crescut deloc dar a iesit gustoasa. S-a mancat
Deja am facut-o, fara sa mai astept raspunsul tau, ca nu am mai avut rabdare :) Am pus si praf de copt dar numai jumatate. Am pus unt in loc de margarina. A IESIT UN DELICIU! Si arata exact ca si a ta. :)
Cred ca nu ma gandeam vreodata ca si prajiturile pot fi inteligente, dar datorita acestui album am descoperit si eu 'America'!
Arata bine, miroase bine si sunt doua bucati pentru o portie:-)
Felicitari!
Am auzit de ea de foarte multa vreme,dar in ultimul timp am fost asaltata pe facebook cu retetele ei de preparare...asa ca m-am hotarat sa o fac:este super gustoasa!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Arata bine, miroase bine si sunt doua bucati pentru o portie:-)
Felicitari!
multumesc pentru aceasta reteta
Pupici!
fac dar n-am ajuns...