Un alt dezastru culinar! Am facut prostia sa incerc sa ridic vasul in care l-am copt imediat ce l-am scos din cuptor,cu speranta ca va ajunge mai repede siropul la blat_MARE GRESEALA
Iata reteta: -200g.zahar pentru caramelizat
-8 oua,1l.lapte,200g.zahar,zahar vanilinat,un praf de sare -Crema
-4 oua,4 linguri faina,4 linguri zahar,1 lingura ulei -optional un plic de capucino amestecat cu 4-5 linguri din compozitia de blat
Multumesc,multumesc,Cristina!L-am pus la dezastru,pentru ca m-am grabit sa ridic vasul in care am copt tortul si crema a crapat,fapt pentru care nici nu l-am mai ornat!
Arata minunat si asa! Imi place acest tort, este foarte gustos! ( doar atunci cand are un usor gust de ou nu-mi place deloc sau daca este mult prea siropos )
Multumesc frumos,Doina!Mie,tocmai gustul de ou imi place,il fac intotdeauna cu oua de tara,nu din supermarket si...cat mai insiropat,caramelizez mai mult zahar decat cere reteta,tocmai pentru mai mult sirop! :)
Nu-i deloc dezastru ! Data viitoare incearca sa-l faci in tr-o cratita larga , sa iasa mai subtire . Si cu ceva mai mult zahar ptr sirop si va iesi super . Oricum e deosebit la gust !
Multumesc mult pentru indicatii,dar nereusita este rezultatul grabei mele,am ridicat cratita imediat ce am intors-o peste platou,cand crema fierbinte era inca moale si cand am repus-o peste tort,a ramas o parte din blat peste marginea platoului,care a dus la scurgerea unei parti din sirop pe masa!Zahar am pus mai mult decat prevede reteta,tocmai pentru a avea mai mult sirop,intocmai cum ai gandit si tu!...Oricum,voi repeta reteta pentru Sf.Constantin si Elena!
Cu siguranta iti va iesi,dar cu conditia sa lasi cratita intoarsa peste platou sa se raceasca,astfel incat crema sa se mai ichege si blatul sa se insiropeze in voie!...lucru pe care eu nu l-am facut si ai vazut ce crapat a iesit si am pierdut si din sirop,curgandu-mi pe masa!
Da,asa este,Mirela!Tortul a fost delicios!...Am postat albumul ca un sfat pentru tinerele gospodine,sa respecte intocmai retetele si sa aiba rabdare,pentru a nu pati ca mine!
Fac si eu tortul acesta, e foarte bun. Eu il fac si asa simplu, dar si in varianta cu felii de mar puse intre cratita si crema si felii de banana peste crema inainte de a turna blatul. Eu asa il rastorn dupa ce il scot, se mai lasa putin crema uneori, dar poti sa il acoperi cu frisca si nu se vede. Cred ca e mai bine daca folosesti o cratita mai scunda dar mai larga. D
L-am facut si asa cum spui tu(vezi albumul "tort de zahar ars cu mere_reteta taniamihalcea"),dar am vrut sa-l prepar cu blatul turnat peste compozitia cruda de crema!Nereusita nu se datoreaza vasului inalt ci faptului ca nu am lasat cratita peste platou un timp,pentru a se aseza cele doua compozitii si sa se scurga siropul incet,de la sine!Am ridicat-o imediat ce am rasturnat-o peste platou,cand crema era fierbinte si inca moale.Am reusit sa repun cratita peste crema dar nu de tot,a ramas o parte neacoperita,care s-a cam revarsat peste marginile platoului si cand s-a racit a facut ca o parte din sirop sa curga pe masa.Mi-am propus sa repet reteta de Sf.Constantin si Elena,pentru o persoana draga familiei noastre!...Oricum,iti multumesc mult pentru indicati!Pupici!
Am inteles acum. Eu fac crema pe jumatate si pe urma torn blatul. Nici nu ma gandeam ca poate iesi daca pui asa compozitiile. Asa ca e un succes, nicidecum un dezastru, deci nu pot decat sa te felicit. Si asa invatam din greseli, sigur data viitoare o sa iasa bine ca acum stii cum sa faci cand il rastorni.
Am reteta de cativa ani,dar niciodata nu m-am indurat sa o fac;nu intelegeam cum poate sa iasa un blat copt,turnat fiind peste lapte!Preparand tortul de zahar ars si felii de mere,mi-am amintit de reteta de acum si mi-am propus sa o fac pentru fiul meu,innebunit dupa crema de zahar ars.Desi nu mi-a iesit aspectos,a fost un deliciu,super insiropat!
Multumesc frumos!Dupa cum am mai spus,reteta o am de cativa ani,de pe Culinar.ro si "inventia" mea este doar stratul de blat cu capucino(imi place mult aroma)!
Crema de zahar ars fac de foarte multi ani,este un desert deosebit,dar cu pandispan ne-a dat gata pe toti,ne-a cucerit!Faptul ca se pun ambele compozitii de o data la copt,se economiseste suficient timp in bucatarie!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.