_ dupa ideea lui Derdlim...multumesc frumos!
Unul din cele mai populare deserturi franceze, este o clatita la cuptor cu fructe - acestea le puteti combina cum va place!
Varianta cu cirese este cunoscuta sub denumirea de Clafoutis!
Se prepara foarte repede si usor, important este sa aveti fructele pregatite din timp - proaspete sau decongelate. Recomand s-o incercati neaparat,este un desert foarte bun si fin...
- Ingrediente: 100g.faina,100g.zahar,1 varf lingurita sare,300ml.lapte,4 oua,1 portocala,1 mar,1 borcan de
720ml.cu compot de visine(se folosesc doar visinele curatate de samburi si scurse),1 plic de zahar vanilinat(sau oricare alta aroma).
- Se face aluatul ca cel de clatite si se tine 30 minute la frigider.Intre timp pregatim fructele: le curatam de coaja si samburi,desfacem portocala in felii,iar merele le taiem felii subtiri,pentru a avea timp sa se coaca.Ungem o forma cu unt si o tapetam cu pesmet.Asezam fructele in forma,iar peste ele turnam aluatul tinut la
frigider.Se coace la foc potrivit o ora.Dupa ce o scoateti din cuptor,prajitura se va mai
lasa.Se lasa sa se raceasca bine,dupa care se aseaza pe un platou...