Apoi aici, un peisaj culinar de invidiat. Ai un simț al esteticului desăvârșit! Toată admirația și felicitările mele sincere pt.răbdarea și devotamentul tău în această sferă!
O fac destul de des,mai ales atunci cand am "resturi" de carne si branzeturi prin frigider.Uneori,ca blat folosesc paine neagra cu tarate,intermediara cu seminte,Graham...
Carmen draga , ,,hora buburuzelor,, este incredibila. mie nu-mi iasa nici cum petalele crizantemelor. ce oua folosesti, de strut? Sunt asa lungi petalele, mie imi iasa f.f scurte si urate. Da-mi o idee ce sa folosesc in loc de albus?
Draga mea,daca tai oul pe lung,iti ies petale lungi si frumoase...trebuie doar sa ai rabdare si sa le tai cat mai subtiri!In locul de albus poti folosi cascaval dat pe razatoare...poti obtine fasii lungi si subtiri cu conditia ca bucata de cascaval sa fie mai grosuta.
O noapte linistita,cu vise dulci,iti doresc!
Multumesc frumos!Si la mine a trecut cam multa vreme pana m-am hotarat sa fac rulada...este insa foarte buna,nelipsita,de acum incolo,din meniurile de sarbatoare!
Multumesc tare mult,Bogdan!Da,tarta am facut-o putin mai picanta decat ar trebui,pentru a le face pe plac domnilor!...Vazul legumelor nu a fost prea incurajator pentru ei,dar gustand tarta si dand de gustul picant,i-a determinat sa ia si a doua si a treia bucata!
Multumesc mult,draga mea!
Iata reteta:
-1 punga de legume mexicane,pregatite asa cum scrie pe ambalaj
-250g.smantana
-1 cutie ciuperci taiate sau 300g.ciuperci proaspete taiate felii subtiri si calite in putin ulei(pana scade zeama)
-1 sau 2 cepe taiate solzi
-un ardei iute(optional)
-300g.cascaval
-3 oua fierte taiate felii
-3 oua crude
-1 piept de pui fiert
-ketchup,cateva rosioare pentru decor
-1 paine feliata
Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.Se asaza felii de paine cat mai compact(sa nu ramana goluri intre ele),se rade putin cascaval(1/3) si se pun legumele mexicane scurse,intr-un strat uniform.Se presara ardeiul iute taiat marunt(se poate omite ardeiul)Se adauga ciupercile calite,apoi ceapa taiata solzi.Se asaza feliile de ou fiert pe toata suprafata peste ceapa,apoi pieptul de pui taiat felii.Se rade cascaval(1/3) peste tarta,apoi se toarna smantana batuta cu cele 3 oua,sare,piper si putina boia de ardei.Se rade restul de cascaval,peste care se pun feliile de rosii si ketchup dulce/iute,dupa preferinte.Se da totul la copt,in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.Se portioneaza dupa racire.
Multumesc frumos,Olgutza!Da,au fost foarte bune toate.Eu,una,am fost incantata de rulada de porc cu omleta,pe care am facut-o prima oara...este super gustoasa!
Abilitatile tale sunt greu de depasit iar rezultatul lor,o incantare,inainte de toate...cred ca sunt irezistibil de gustoase...felicitari si pofta buna!
Multumesc mult,Doina!Nu-ti poti imagina,placerea pe care o am ori de cate ori cand intru in bucatarie si trebuie sa prepar bunatati pentru familie si prieteni!
Gata... m-am uitat mai bine la poze si am inteles cate dungi a avut clatita si de unde ai inceput rularea clatitelor. Ca aveam o nedumerire... Dar am inteles!!
Am intrat.... Am vazut notificarile cu postarile noi dupa ce lasasem comentariile... Mi-am zapacit si colega de birou. I-am aratat pozele .. Am mancat o punga de covrigi de pofta..
Noutati si iar noutati!
Cred ca orice pereche de miri si-ar dori un asa aperitiv la nunta - IMG_4833!
Sincere felicitari, doamna Carmen. Sunteti de neegalat!
Multumesc frumos,Bogdan!Ce nu face o mama pentru copiii ei...totul a fost preparat cu gandul si cu tot dragul pentru fiul meu!A fost o nespusa bucurie sa-l am alaturi de mine de ziua mea!
La multi ani !!! Sanatate, bucurii, zile fericite !! Ma intreb cum de n-am stiut de ziua ta de nastere.. Cred ca am omis sa te intreb. Iertata-mi fie intarzierea !!
Zodia "Pesti"?
Multumesc frumos,draga Andruta!Nu este nicio suparare,nici eu nu tin minte sau notat toate zilele de nastere!Da sunt in zodia Pesti,prima decada(27.02)!
Toate cele bune iti doresc si o zi superba!
Nu-mi zici si mie care-i reteta si care-i tehnica?? Voi avea de pregatit bucate pentru doua mese: wknd asta si wknd viitor. Si as vrea sa fie o masa nu numai bogata, ci si colorata!! Am pastrat in sera cateva salate, ceapa verde, rucola dar mai am nevoie..
In primul rand,am folosit o tigaie Tefal cu diametrul fundului de 24cm.Spun asta pentru ca am pregatit compozitia pentru 3 clatite.Aluatul l-am facut din 2 oua,100ml.lapte,150ml.apa minerala(asa imi par mie mai pufoase),60ml.ulei(atat are cescuta in care am turnat uleiul),sare dupa gust,faina cat sa obtii un aluat de consistenta unei smantani mai subtire.Am impartit aluatul in trei castronele:intrunul am pus 4 cubulete de spanac(din comert,spanac portionat congelat),am mixat bine pentru a se sfarima bine spanacul si a se uniformiza culoarea si faina pentru obtinerea unui aluat obisnuit de clatite.In al doilea castronel am pus suc de morcov,o cescuta de 60ml.si faina.In cel de-al treilea am pus o lingurita plina cu sfecla rosie fiarta si suc si faina.In toate trei am potrivit de sare si pentru ca am avut un rest de seminte de floarea soarelui si niste susan,le-am pus si pe acestea.Am incins tigaia,am luat-o de pe foc,am uns-o cu un strop de ulei de teama sa nu se lipeasca(voiam sa evit un esec),dar acum spun ca nu era nevoie si am inceput sa torn din compozitii in fasii,una verde(stratul este cu putin mai gros ca la o clatita obisnuita),una rosie,una portocalie si iar verde,rosie,portocalie.Am pus tigaia pe foc si am copt clatita ca pe cea obisnuita,pe ambele parti.Dupa racire le-am umplut cu pasta de morcov,maioneza,usturoi si gelatina
(una),cu crema de branza de vaci,ceapa,chimen,ulei,gelatina(a doua)si pasta de ton maruntit cu ceapa,castravete in otet,un ou fiert,unt,gelatina(a treia).Gelatina,un pliculet Dr.Oetker,am diluat-o cu 100ml.apa pe aburi si am impartit-o intre cele trei paste.Am sa fac un album cu poza clatitei inainte de rulare,imediat ce am scos-o din tigaie!
Super !!! Ai o rabdare extraordinara! Din acest punct de vedere chiar sunt invidioasa, ca eu duc lipsa...
Deci.. o clatita este "curcubeu" in cate dungi? 3 sau multiplu de 3?
CARMEN , DACA N-AI FACUT-O PANA ACUM , NU MAI STA PE GANDURI, DU-TE LA UN CONCURS DE GASTRONOMIECARE SA IMPLICE SI DESIGN, cu siguranta vei iesi pe locul I. Te admir sa sti si ti-am mai spus cred am dat adresa ta de sunphoto la cel putin 20 de pers, foste colege , sa-ti fure indemanarea,,
Multumesc mult,Mirela,dar ceea ce-mi place mie nu mai este de actualitate in gastronomia moderna!Daca ceea ce postez poate ajuta sau inspira pe cineva sunt foarte multumita!Te pup dulce!
Iti dau cu aproximatie cantitatile,eu o fac la ochi!
- 1 morcov mare cam de 200-300g.,un catel de usturoi pisat,maioneza facuta din doua oua(unul crud si unul fiert),sare dupa gust!
- Se rade morcovul pe razatoarea mica,de lamaie,se stoarce foarte bine de suc si se amesteca cu maioneza(sa fie foarte groasa,sa nu curga din lingura)pana la obtinerea unei paste stabile(s-ar putea sa-ti mai ramana maioneza daca morcovul este mai mic).Se adauga usturoi,dupa gust,cat de aromat iti place si sare.
Am gustat la cineva pasta de telina cu usturoi,este foarte buna,dar si foarte aromata!
Daca ai vreo nelamurire,nu te sfii si intreaba-ma,te ajut cu placere!
Atunci cand ai pentru cine pregati si casa este plina si talentul isi spune cuvantul mai usor ,iar tu ai talent pricepere si oameni dragi care pot sa le manance ! Sa nu iti piara cheful de a face aceste minunatii niciodata !
Cu mare drag!
Iata reteta:
-150g.faina
1 pliculet praf de copt
6 oua
4 linguri ulei
100g.masline(negre si verzi)
200g.cascaval ras
100g.gogosari(ardei rosu,kapia rosu)maruntiti
200g.sunca presata taiata cubulete mici
100g.boabe de porumb(din conserva)
100g.mazare...eu am folosit mazare proaspata congelata(fiarta in prealabil),are culoare mai placuta si este mai dulce
2 oua fierte taiate marunt
sare(am pus doar un praf de sare in oua pentru culoare) si piper dupa gust
Se bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga faina,praful de copt si uleiul si se mixeaza.Se adauga maslinele,cascavalul,gogosarul,sunca presata si se amesteca de data aceasta cu lingura.Se adauga si restul ingredientelor,se amesteca si se pipereaza dupa gust.Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace in cuptorul preincalzit,la foc mediu,40-45 minute(se face testul cu scobitoarea)!
Mazarea si porumbul i-au dat checului un gust mai bogat!
Hai ca am inceput sa fur "ca-n codru".... Am notat si reteta aceasta.MULTUMESC!
Eu o aveam pe-asta :
6 felii de paine
4 oua
1 ceasca lapte
Resturi din frigider tocate cubulete (cascaval, sunca, salam, carnaciori, etc..)
Ceapa verde (sau uscata - tocata cubulete)
Gogosar, ardei rosu
marar
PAINEA SE RUPE IN BUCATI MAI MARI SI SE AMESTECA CU TOATE INGREDIENTELE. SE ADAUGA SI OUALE BATUTE. COMPOZITIA SE PUNE IN TAVI DE CHEC . SE TIN LA CUPTOR 30 - 40 MINUTE.
(reteta de la cassy.sunphoto.ro)
Checul si eu il fac, nu stiu daca e acelasi.....sunca, ciuperci, masline, branza telemea de oi si cascaval, gogosar maruntit, ...etc, etc...Cand vad designul asta imi aduc aminte de mesele care le organizam acum 15-20 de ani cu prietenii de familie. Au ramas doar amintiri si fotografii multe in albume...Nu mai am rabdare nici macar sa vopsesc mai multe culori la ouale de paste. Rosu si gata !Ce inseamna batranetea...
Eu niciodata nu-mi pierd rabdarea in bucatarie,imi place mult sa bucataresc,oricata migala ar cere un preparat!Mesele festive facute in casa le-am rarit si eu,sotul preferand sa mergem la restaurant(asa,nu trebuie sa mai faca curatenie)!
Multumesc,draga mea!Am vrut doar sa schimb reteta,de obicei fac chec cu ciuperci.Mi-a placut atat de mult cum a iesit si la gust si ca aspect,ca a trebuit sa vi-l arat si voua!
Lasatul secului l-am "petrecut" cu fratele meu si cumnata!De altfel,pe ei incerc toate retetele... :))
Multumesc,draga mea!Nici eu nu ma intrec cu ornatul,atunci cand suntem doar eu si sotul la masa,dar acum am avut chef de joaca!...adevarul este ca am incarcat-o prea mult! :)
Multumesc frumos,Floralia,imi place "sa ma joc"!Adevarul este ca azi am incercat sa fac niste decoratiuni din castraveti(am reusit doar una)...este prima oara,de altfel,cand mananc salata de vinete si castravete si este foarte buna,se potrivesc la gust!
--3 cepe mari se toaca marunt si se calesc in 150g.unt/margarina sau 150ml.ulei,1 ardei rosu/gogosar taiat marunt,apoi se pune o cutie de ciuperci,scurse,taiate marunt si se mai tine pe foc cateva minute(se pot folosi si ciuperci proaspete 300g.,in locul celor conservate,dar trebuie calite,in prealabil).Se lasa sa se raceasca,apoi se adauga 5 linguri de smantana,5 galbenusuri,6 linguri de faina,1 lingurita praf de copt,sare,piper,mult marar si patrunjel verde tocate fin si la urma albusurile batute spuma tare.Se coace la foc moderat,aproximativ 1 ora!
Pofta buna!
Eu fac foarte rar,pentru ca nu ne face prea bine la ficat,nici mie,nici sotului!
Am fost in piata sa urmaresc preturile si cum am gasit vinete foarte frumoase cu 1 leu/kg.,am cumparat mai multe,le-am copt si le-am pus la congelator!
Felicitari!Toate arata multa pricepere,dar si multa dragoste pentru ce faci.Frunzarind albumul,ma felicit ca nu vad ai mei pozele,pentru ca sigur ar saliva vazand bunatatile si m-ar pune imediat sa fac si eu'tot asa'.
Va multumesc pentru aprecieri! Pur si simplu imi ploua in gura la vederea acestor aranjamente, sunteti o profesionista cu multa daruire si pasiune.Fantastic.
:))Nu am o mare slabiciune pentru asa ceva,dar nu am incotro!Dar nu las niciodata sa se adune,le spal imediat...poate de aceea mie imi ia mai mult timp pregatirea si preparare unei mese!
Si eu fac la fel. In momentul in care am pus totul in oala, n-am niciun vas murdar.. Iar in urmatoarele minute dau si-o matura si-un mop si ies din bucatarie, lasand mancarea pe foc, sa se faca..
Ce mai conteaza, cand din mainile tale ies minuni! Eu am zile cand trebuie sa pregatesc masa in mai putin de o ora, mancare gatita, deci vasele mai pot sa astepte... un pic.
Esti o adevarata maestra! Felicitari pentru aceasta minunata pasiune!
Doresc si eu reteta prajiturii de post cu gem de gutui si cealalta cu cacao, te rog!
Am facut pana acum nenumarate checuri aperitiv,dar cel cu ciuperci mi se pare cel mai bun,aduce foarte mult la gust cu drobul!
In privinta racelii,este o mare pacoste,greu mai scap de ea!
Adevarate minunatii, imi lasa gura apa cum se zice . Toate sunt reale? Nu sunt piese din vre-un puzzle sau piese de "domino"sau alte jocuri!! Ai un talent cu totul deosebit in arta culinara!! Felicitari ce altceva pot sa mai spun!!
Cum ce sa mai spui,sa vii la Onesti sa te convingi de veridicitatea celor postate in album si pe deasupra si de gustul lor!...Cred ca talentul acesta de care spui,e mostenire genetica la care s-a adaugat dragostea si rabdarea mamei cu care mi-a indrumat primii pasi in bucatarie!...Acum te las,este foarte tarziu,in noapte(ma ustura ingrozitor gatul)merg sa ma culc!Somn dulce(stiu ca tu deja visezi)!
FARA CUVINTE ..ESTI O ADEVARATA MAESTRA!...MAI UIMIT,MA BUCUR CA TE-AM DESCOPERIT,MI-AI INCANTAT PRIVIREA...AM VAZUT DOAR O PARTE DIN ALBUME,AM AJUNS PANA AICI...RESTUL MAINE,DACA CONTINUI CRED CA NU MAI APUC SA DORM...DIN NOU FELICITARI !
Multumesc din inima pentru cuvintele frumoase!...m-ai facut sa lacrimez!
In cazul acesta,imi pare rau de albumele pe care le-am sters,doar cu cateva zile in urma!
Multumesc,Ella!
___Tort aperitiv__
- paine toast
- pasta de morcov
- pasta de peste
- pasta de branza
__pasta de morcov__
Se rade un morcov mare(200g.)prin razatoarea mica si se stoarce de suc,sa ramana cat mai uscat.Se rade un catel de usturoi prin aceiasi razatoare si se pune peste morcov.Facem o maioneza din doua oua,un galbenus fiert si unul crud.Se pune cate putin peste morcov,se amesteca pana se obtine o pasta mai groasa,dar care poate fi intinsa pe paine.S-ar putea sa nu fie nevoie de toata maioneza.Se potriveste de sare.
__Pasta de peste__
Am folosit o conserva de ton maruntit pe care l-am scurs bine,bine.Se rade o ceapa micuta pe razatoarea mica,se scurge de zeama si se pune peste peste doar jumatate de lingurita.Se adauga doua oua fierte rase pe aceeasi razatoare,si un castravecior(murat sau la otet)dat de asemenea pe razatoare si scurs bine de zeama.Se amesteca totul bine,se potriveste de sare si daca este nevoie,in functie de gust,se mai adauga ceapa rasa.
__Pasta de branza__
Se foloseste branza de vaci bine scursa,300g.,1/2 de lingurita de chimen macinat(maruntit),ceapa rasa si scursa si 2-4 linguri de ulei.Se amesteca branza cu chimenul,sare dupa gust,1/2 lingurita de ceapa rasa si uleiul treptat.Daca este nevoie se mai adauga ceapa,in functie de gust.In locul chimenului se poate folosi marar verde tocat foarte fin.
Eu am facut tortul,cu blatul din cate 4 felii de paine,straturile fiind din felii intercalate ca la constructiile din caramizi,pentru a se taia usor si la dimensiunea dorita.Pentru aspect,pasta de morcov se pune la mijloc,intre celelalte paste.Tortul poate fi imbracat cu maioneza,asa cum am facut acum,cu crema de branza si unt,cum apare in prima poza din album sau dupa inspiratie,cum doresti!
multumesc tare mult, e pofticios, o sa incerc si eu si cred ca si alte fete,
eu stiam ceva asemanator dar cu clatite si cu scroburi- o clatita, peste pasta de branza, un scrob dintr-un ou, pate de ficat frecat cu unt,si se repeta, se poate pune si pasta de peste, si deasupra eu cand l-am facut am pus pe jumatate pate si pe cealalta pasta de branza, si bineanteles decorat, iese foarte bun, te pup
afacere buna as face cu tine,deschidem un bar ca pe aici...alaturi de bauturi se servesc gustari si asa are merge bine vinul sau berea si creste consumatia...toate arata super,sper sa nu stergi albumele,ne mai inspiram si noi putin,numai daca ne permiti
Asa imi spunea si socrul meu cand ii duceam farfuria cu mancare,dimineata si seara(vezi albumul "mic dejun si cina"),ca daca ar fi fost mai tanar ar fi deschis un mic restaurant pentru mine!...Draga mea,te poti folosi oricand de imaginile din albume si chiar m-as bucura sa stiu ca-ti pot fi utile!
Doamne ..ce de bunatati!!Si farfuriile cu mosul sunt frumoase!!Aspicul cu bradut e delicios si aspectos!!Salatele , sunt ornate de bucatareasa priceputa!Felicitari!!
TOATE ARATA BINE, BINE!!CE FRUMOS, CAND CINEVA TE INVITA LA MASA!!!NU MAI STAI SA PREGATESTI!EU AM PARTE NUMAI DE PRIMIT MUSAFIRI!!DAR SI ASA IMI PLACE! SA II SERVESC CU TOT CE AM MAI BUN SI SA MIGALESC...PREPARATELE!!
Pentru oua aspic am facut un subalbum separat unde daca intri sigur vei intelege cum se fac,iar pentru alte aperitive te ajut cu mare drag.Poti sa ma intrebi orice si te voi ajuta.
:)) :D Incredibil ce frumos arata toate... Asta numesc eu adevarata arta culinara... Sper ca aveti si blog ca e pacat sa nu poata vedea mai multa lume minunatiile astea
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.